Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Πατατοσαλάτα (α' & β')

Υλικά

6 αβγά καλοβρασμένα
2 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλες ντομάτες demi-ώριμες (κόκκινες αλλά όχι ...ζουληχτές)
1 κρεμμύδι
μερικά κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο , ή, εναλλακτικά, μπόλικη ρόκα
αλάτι, πιπέρι
ξύδι
λάδι


Εκτέλεση α (για ....επίδειξη)

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους 2 εκ και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε σ ένα διαφανές μπώλ. Ρίχνουμε από πάνω ελάχιστο λαδάκι.
  2. Πασπαλίζουμε με το 1/3 του μαϊντανού (ή βάζουμε το 1/2 της ρόκας).
  3. Αφαιρούμε απο τις ντομάτες τα σπόρια, ζουμί κλπ και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Τη σάρκα την κόβουμε σε κομμάτια μικρά, σαν τις πατάτες και τα αδειάζουμε πάνω από πατάτες και μαϊντανό στο μπώλ. Πασπαλίζουμε πάλι με 1/3 του (ή βάζουμε το 1/2 της ρόκας).
  4. Στο μπλέντερ μαζί με τα σπόρια από τις ντομάτες βάζουμε και τα αβγά κομμένα, το ξύδι, το λάδι και αλατοπίπερο.
  5. Τα λιώνουμε να γίνουν αλοιφή - εαν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι, ή επιπλέον ντομάτες.
  6. Στρώνουμε την αλοιφή πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Διακοσμούμε με τον μαϊντανό που έχει μείνει, και πράσινες ελίτσες.
  8. Σερβίρουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σ ένα μπωλάκι, ώστε να μπει προαιρετικά.

Εκτέλεση β (για 'ιδιωτική' κατανάλωση)

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους 2 εκ και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και βαζουμε σε μπωλ.
  2. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια, τα αβγά στα 8, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το κρεμμύδι, και τα προσθέτουμε στο μπωλ. Ραντίζουμε με λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  3. Προσοχή γιατί βγάζει ζουμιά-μπλιάξ, είναι για άμεση κατανάλωση. Εάν πρόκειται να παραμείνει στο ψυγείο, καλύτερα να ...εκτελεσθεί κατα τον πρώτο τρόπο και να μην ανακατευτεί. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.