Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Παϊδάκια του μπλέντερ 1


Υλικά


1 μπούτι/στήθος γαλοπούλας σε παϊδάκια (προσοχή στα κοκαλάκια, μπορείτε να ζητήσετε στο κρεοπωλείο να αφαιρέσουν το κόκαλο πριν κόψουν τα παιδάκια)
2 μέτριες ντομάτες
1 κρεμμύδι μικρό (προαιρετικό)
μισό ποτηράκι άσπρο κρασί ή ρετσίνα
αλάτι, πιπέρι ρίγανη
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

  1. Βαράτε τα παϊδάκια με το μπρίκι (έτσι τα βαράω εγώ) να μαλακώσουν. Λιγάκι, δυο τρεις φορές.
  2. Αλατοπιπερώνετε, και από τις δυο πλευρές, κατα βούληση.
  3. Βάζετε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τις ντομάτες (χωρίς το κοτσάνι), το κρασί, το λάδι, και τα χτυπάτε. Ούτε νερό να γίνουν αλλά να έχει διαλυθεί το κρεμμύδι.
  4. Βάζετε τα παϊδάκια σε μια σακούλα νάιλον και προσθέτετε το μίγμα της ντομάτας.
  5. Αφήνετε μια ώρα τουλάχιστον.
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο σε δυνατή φωτιά.
  7. Αδειάζετε σε σκεπαστό ταψί το περιεχόμενο της σακούλας, και προσθέτετε τη ρίγανη, κατα βούληση.
  8. Ψήνετε για μισή ώρα με σκεπασμένο καπάκι, στο ενδιάμεσο αναποδογυρίζετε τα κομμάτια να ψηθούν καλά, ξεσκεπάζετε, ανάβετε το γκριλ και ψήνετε κι από τις δυο μεριές να "αρπάξουν" λιγάκι. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νεράκι, τσιγκούνικα, να μην μείνει χωρίς σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.