Υλικά
1 φακελάκι Γιώτης Garni σαντιγύ + το γάλα που χρειάζεται.
300 γραμ Φιλαδέλφεια τυρί ή Μασκαρπόνε
3 βάσεις για τούρτα σοκολάτα ("πάτους")
1 1/2 κ. γλυκού καφέ στιγμής (νες ή εσπρέσσο)
3 κ γλυκού ζάχαρη
1 φλυτζάνι καφτό νερό
Κακάο για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση
1 φακελάκι Γιώτης Garni σαντιγύ + το γάλα που χρειάζεται.
300 γραμ Φιλαδέλφεια τυρί ή Μασκαρπόνε
3 βάσεις για τούρτα σοκολάτα ("πάτους")
1 1/2 κ. γλυκού καφέ στιγμής (νες ή εσπρέσσο)
3 κ γλυκού ζάχαρη
1 φλυτζάνι καφτό νερό
Κακάο για το πασπάλισμα.
- *Όπως βλέπουμε δεν έχει ωμά αβγά. :-)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το γάλα με τη σκόνη Garni να γίνει σαντιγύ
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια ή Μασκαρπόνε) και ανακατεύουμε καλά στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Αυτή είναι η κρέμα!!!
- Διαλύουμε στο νερό τον καφέ και τη ζάχαρη.
- Τοποθετούμε σε ένα δίσκο τον πρώτο πάτο τούρτας, και με πινέλο τον βρέχουμε με τον καφέ.
- Στρώνουμε το εν τρίτο της κρέμας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τους άλλους δυο πάτους τούρτας. Στην τελευταία στρώση κρέμας στρώνουμε ομοιόμορφα (ή αφηρημένη τέχνη, όπως στη φωτό) και φροντίζουμε να καλύψουμε και τα πλαϊνά της τούρτας.
- Κοσκινίζουμε το κακάο πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας.
Τί να προσέξουμε
- να βρέξουμε καλά τους πάτους με τον γλυκό καφέ.
- να παγώσουμε καλά το γλυκό.
- να το πασπαλίσουμε με κακάο λιγο πριν το σερβίρουμε,
γιατί διαφορετικά το κακάο "παίρνει" νερό από την κρέμα
και εμφανισιακώς γίνεται ...κάπως
- να βρέξουμε καλά τους πάτους με τον γλυκό καφέ.
- να παγώσουμε καλά το γλυκό.
- να το πασπαλίσουμε με κακάο λιγο πριν το σερβίρουμε,
γιατί διαφορετικά το κακάο "παίρνει" νερό από την κρέμα
και εμφανισιακώς γίνεται ...κάπως
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.