Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Τιραμισού θείας

Υλικά

1 φακελάκι Γιώτης Garni σαντιγύ + το γάλα που χρειάζεται.

300 γραμ Φιλαδέλφεια τυρί ή Μασκαρπόνε

3 βάσεις για τούρτα σοκολάτα ("πάτους")

1 1/2 κ. γλυκού καφέ στιγμής (νες ή εσπρέσσο)

3 κ γλυκού ζάχαρη

1 φλυτζάνι καφτό νερό

Κακάο για το πασπάλισμα.

- *Όπως βλέπουμε δεν έχει ωμά αβγά. :-)


Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε το γάλα με τη σκόνη Garni να γίνει σαντιγύ
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια ή Μασκαρπόνε) και ανακατεύουμε καλά στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Αυτή είναι η κρέμα!!!
  3. Διαλύουμε στο νερό τον καφέ και τη ζάχαρη.
  4. Τοποθετούμε σε ένα δίσκο τον πρώτο πάτο τούρτας, και με πινέλο τον βρέχουμε με τον καφέ.
  5. Στρώνουμε το εν τρίτο της κρέμας.
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τους άλλους δυο πάτους τούρτας. Στην τελευταία στρώση κρέμας στρώνουμε ομοιόμορφα (ή αφηρημένη τέχνη, όπως στη φωτό) και φροντίζουμε να καλύψουμε και τα πλαϊνά της τούρτας.
  7. Κοσκινίζουμε το κακάο πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας.

Τί να προσέξουμε

- να βρέξουμε καλά τους πάτους με τον γλυκό καφέ.
- να παγώσουμε καλά το γλυκό.
- να το πασπαλίσουμε με κακάο λιγο πριν το σερβίρουμε,
γιατί διαφορετικά το κακάο "παίρνει" νερό από την κρέμα
και εμφανισιακώς γίνεται ...κάπως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.