Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ομελέτα ..."νοστιμούλα" ;-)




Υλικά



6 αβγά
700 γραμμάρια κολοκυθάκια μικρούλικα
άνιθο, 3-4 κλαράκια, όχι τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, λάδι.

Αντικολλητικό τηγάνι.




Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατα μήκος σε πολύ ψιλές φέτες (εγώ τις κάνω σ εκείνο του τρίφτη που είναι για το λάχανο.)
  2. Βάζουμε λιιιιιγο λάδι στο τηγάνι, να κάψει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, χωρίς επιπλέον νερό.
  3. Αλατίζουμε σεμνά-και-ταπεινά, γιατι ο όγκος τους πριν ψηθούν ξεγελάει και θα βγει ομελετα παστή, την εχω φάει, χάλια είναι.
  4. Ανακατεύουμε, και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3/9.
  5. Σκεπάζουμε το τηγάνι κι αφήνουμε.
  6. Κάθε λίγο ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε απαλά να μην διαλυθούν, σύνολο δυο φορές.
  7. Ξεσκεπάζουμε μετα από 10 λεπτα, δυναμώνουμε λιγάκι αν χρειαστεί, και αφήνουμε να πιουν το νερό τους.
  8. Ωστόσο, σπάμε τα αβγά (ο μόνος τρόπος να φτιάξεις ομελέτα, ως γνωστόν), και τα χτυπάμε με λιγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τον άνιθο.
  9. Όταν τα κολοκυθάκια πιούν το ζουμί τους, τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα των αβγών, και ανακατεύουμε απαλά να μη γίνουν σούπα.
  10. Βάζουμε στο τηγάνι λιγο λάδι ακόμα, και δυναμώνουμε τη φωτιά, να κάψει.
  11. Ριχνουμε μέσα το μίγμα της ομελέτας, στρώνουμε να ειναι ομοιόμορφο από πάνω, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  12. Όταν ψηθεί μέχρι πάνω, και δεν είναι νερουλή, αναποδογυριζουμε σε πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι, για μερικά λεπτά.
    (Ο φίλος μου ο Αργύρης προτείνει να την ψήσουμε και από πάνω κρατώντας το τηγάνι κάτω από το γκριλ του φούρνου, με ανοιχτή την πόρτα, για μερικά λεπτά - καλοοο, αν δεν εχει πλαστική λαβή το τηγανι, βεβαίως!!!)
  13. Σερβίρουμε.
Τι να προσέξουμε

-Όταν αναποδογυρίζουμε την ομελέτα,
προσοχή γιατί στάζουν πράσινα ζουμιά,
που γεμίζουν βεβαίως ...πράσινες πιτσίλες την ωραία μας μπλούζα.

- Είναι ευκολότερη απ ο τι ακούγεται... :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.