6 αβγά
700 γραμμάρια κολοκυθάκια μικρούλικα
άνιθο, 3-4 κλαράκια, όχι τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, λάδι.
Αντικολλητικό τηγάνι.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατα μήκος σε πολύ ψιλές φέτες (εγώ τις κάνω σ εκείνο του τρίφτη που είναι για το λάχανο.)
- Βάζουμε λιιιιιγο λάδι στο τηγάνι, να κάψει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, χωρίς επιπλέον νερό.
- Αλατίζουμε σεμνά-και-ταπεινά, γιατι ο όγκος τους πριν ψηθούν ξεγελάει και θα βγει ομελετα παστή, την εχω φάει, χάλια είναι.
- Ανακατεύουμε, και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3/9.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι κι αφήνουμε.
- Κάθε λίγο ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε απαλά να μην διαλυθούν, σύνολο δυο φορές.
- Ξεσκεπάζουμε μετα από 10 λεπτα, δυναμώνουμε λιγάκι αν χρειαστεί, και αφήνουμε να πιουν το νερό τους.
- Ωστόσο, σπάμε τα αβγά (ο μόνος τρόπος να φτιάξεις ομελέτα, ως γνωστόν), και τα χτυπάμε με λιγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τον άνιθο.
- Όταν τα κολοκυθάκια πιούν το ζουμί τους, τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα των αβγών, και ανακατεύουμε απαλά να μη γίνουν σούπα.
- Βάζουμε στο τηγάνι λιγο λάδι ακόμα, και δυναμώνουμε τη φωτιά, να κάψει.
- Ριχνουμε μέσα το μίγμα της ομελέτας, στρώνουμε να ειναι ομοιόμορφο από πάνω, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Όταν ψηθεί μέχρι πάνω, και δεν είναι νερουλή, αναποδογυριζουμε σε πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι, για μερικά λεπτά.
(Ο φίλος μου ο Αργύρης προτείνει να την ψήσουμε και από πάνω κρατώντας το τηγάνι κάτω από το γκριλ του φούρνου, με ανοιχτή την πόρτα, για μερικά λεπτά - καλοοο, αν δεν εχει πλαστική λαβή το τηγανι, βεβαίως!!!) - Σερβίρουμε.
Τι να προσέξουμε
-Όταν αναποδογυρίζουμε την ομελέτα,
προσοχή γιατί στάζουν πράσινα ζουμιά,
που γεμίζουν βεβαίως ...πράσινες πιτσίλες την ωραία μας μπλούζα.
- Είναι ευκολότερη απ ο τι ακούγεται... :)
προσοχή γιατί στάζουν πράσινα ζουμιά,
που γεμίζουν βεβαίως ...πράσινες πιτσίλες την ωραία μας μπλούζα.
- Είναι ευκολότερη απ ο τι ακούγεται... :)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.