Υλικά
2 μπρόκολα μεσαία πλυμένα καλά και κομμένα σε μπουκετάκια-μπουκίτσες
(εγώ βάζω και το κοτσάνι, καθαρίζοντάς το σαν γούλα,
γιατί λυπάμαι να το πετάξω- αν βάλετε και το κοτσάνι,
προσαρμόστε την ποσότητα)
300 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μπαστουνάκια.
1 συσκευασία La Vache Qui Rit light.
1 κύβο Knorr ψυγείου, κοτόπουλου ή λαχανικών
200 γρμ νερό.
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
100 γρμ τριμμένη παρμεζάνα
Βασιλικό φρέσκο μπόλικο, ψιλοκομμένο.
Αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια, 500 γρ, ο,τι θέλουμε.
(συνήθως βάζω βίδες, αχιβάδες μεγάλες,
ή άλλο παρεμφερούς μεγέθους,
για να πιάνεται εύκολα με τα λαχανικά)
Εκτέλεση
- Ζεματάμε για ένα λεπτό τα κομματάκια μπρόκολο σε βραστό νερό και σουρώνουμε.
- Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να καψει το λάδι, και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Σε κατσαρολακι βράζουμε το νερό, μαζί με τον κύβο. Διαλύουμε μετά και το τυρί κρέμα.
- Όταν πιουν το νερό τους τα μανιτάρια ρίχνουμε τις πιπεριές να ψηθουν λιγάκι.
- Ρίχνουμε το μιγμα τυριού και κύβου, και προσθέτουμε το μπρόκολο, να ψηθεί (χρειάζεται μόνο 5 λεπτά βράσιμο, αλλιώς λιώνει)
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βασιλικό.
- Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα, ώστε να απορροφήσουν την περίσσεια του υγρού.
- Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, σαν σαλάτα.
Τι να προσέξουμε
- το αλάτι: έχει το τυρί κρέμα, ο κύβος και η παρμεζάνα, μπόλικο.
Με φειδώ το επιπλέον!!!
- το αλάτι: έχει το τυρί κρέμα, ο κύβος και η παρμεζάνα, μπόλικο.
Με φειδώ το επιπλέον!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.