Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Μπροκολομακαρονάδα.

Υλικά

2 μπρόκολα μεσαία πλυμένα καλά και κομμένα σε μπουκετάκια-μπουκίτσες
(εγώ βάζω και το κοτσάνι, καθαρίζοντάς το σαν γούλα,
γιατί λυπάμαι να το πετάξω- αν βάλετε και το κοτσάνι,
προσαρμόστε την ποσότητα)
300 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μπαστουνάκια.
1 συσκευασία La Vache Qui Rit light.
1 κύβο Knorr ψυγείου, κοτόπουλου ή λαχανικών
200 γρμ νερό.
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
100 γρμ τριμμένη παρμεζάνα
Βασιλικό φρέσκο μπόλικο, ψιλοκομμένο.
Αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια, 500 γρ, ο,τι θέλουμε.
(συνήθως βάζω βίδες, αχιβάδες μεγάλες,
ή άλλο παρεμφερούς μεγέθους,
για να πιάνεται εύκολα με τα λαχανικά)





Εκτέλεση

  1. Ζεματάμε για ένα λεπτό τα κομματάκια μπρόκολο σε βραστό νερό και σουρώνουμε.
  2. Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να καψει το λάδι, και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
  3. Σε κατσαρολακι βράζουμε το νερό, μαζί με τον κύβο. Διαλύουμε μετά και το τυρί κρέμα.
  4. Όταν πιουν το νερό τους τα μανιτάρια ρίχνουμε τις πιπεριές να ψηθουν λιγάκι.
  5. Ρίχνουμε το μιγμα τυριού και κύβου, και προσθέτουμε το μπρόκολο, να ψηθεί (χρειάζεται μόνο 5 λεπτά βράσιμο, αλλιώς λιώνει)
  6. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βασιλικό.
  7. Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα, ώστε να απορροφήσουν την περίσσεια του υγρού.
  8. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, σαν σαλάτα.
Τι να προσέξουμε

- το αλάτι: έχει το τυρί κρέμα, ο κύβος και η παρμεζάνα, μπόλικο.
Με φειδώ το επιπλέον!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.