Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Καρυδόπιτα κυρίας Διαμάντης. :)


Υλικά

12 κουταλιές σούπας κοφτές γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
12 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
12 κουταλιές σούπας κοφτές καρύδι τριμμένο (όχι άμμος)
12 αβγά
1 κουταλιά σούπας κοφτή γαρύφαλλο τριμμένο
1 1/2 κουταλιά σούπας κανέλλα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες

(ναι, δεν έχει ούτε λάδι, βιτάμ κλπ, ούτε αλεύρι!!)

σιρόπι: 2 ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη, φλούδα (λεπτή, χωρίς το λευκό) ενός πορτοκαλιού


Εκτέλεση

  1. Σε δυο μπωλ χωρίζετε τα αβγά σε ασπράδια και κρόκους.
  2. Ανακατεύετε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες
  3. Σε τρίτο μπωλ αναμειγνύετε τα καρύδια, τη γαλέτα, το γαρύφαλλο και την κανέλλα.
  4. Προσθέτετε το μίγμα των αβγών και το ξύσμα στο μίγμα της γαλέτας κι ανακατεύετε πολύ πολύ καλά.
  5. Χτυπάτε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγγα.
  6. Ανακατεύετε ελαφριά και προσεκτικά τη μαρέγγα με το υπόλοιπο μίγμα.
  7. Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110 βαθμούς (αέρας) και ψήνετε 45 λεπτά.
  8. Ωστόσο φτιάχνετε το σιρόπι: βράζετε τα υλικά επί 10 λεπτά.
  9. Οταν το γλυκό ψηθεί, βγάζετε από το φούρνο, χαράζετε σε βάθος ενός-δυο εκατοστών, και περιχύνετε με το σιρόπι.
  10. Περιμένετε να απορροφηθεί εντελώς και να κρυώσει όσο αντέχετε ;). Σερβίρετε.

Τι να προσέξουμε

Οταν χαράζετε, και εάν το ταψάκι σας είναι αλουμινένιο μιας χρήσης,
προσοχή μην το τρυπήσετε και χυθεί μετά το σιρόπι.
Υπέροχη με παγωτό βανίλια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.