Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

"Μπριάμ" της κολλητής της μάδερ. :)

Υλικά


3 μεγάλα κολοκύθια σε στρογγυλές φέτες
3 μεγάλες πατάτες σε φέτες (λεπτές, να έχουμε λιγότερα θέματα με το ψήσιμο).
3 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
3 μεγάλες πιπεριές πράσινες σε λωρίδες/ροδέλες κλπ
1 μπρόκολο σε φουντίτσες/μπουκετάκια, πως τα λένε τελοσπάντων.
200 γραμμάρια φέτα ή λευκό τυρί σε κομματάκια
1 κύβο Knorr ζελέ λαχανικών
1 ποτήρια βραστό νερό
2 κ.σούπας ντοματοπελτέ
λάδι, αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση


  1. Διαλύουμε τον πελτέ και τον κύβο στο βραστό νερό.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε φαρδιά γάστρα ή κλειστό ταψί.
  3. Αλατοπιπερώνουμε κατα βούληση.
  4. Τελειώνουμε με το βραστό νερό, και το λάδι.
  5. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά με κλειστό καπάκι, και στη μια ώρα ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουμε στο 150 (με αέρα) κι αφήνουμε να πιεί το νερό του...


Τι να προσέξουμε

  • το αλάτι: η φέτα έχει ήδη αλμύρα να δώσει, μη μας βγει λύσσα
  • το ψήσιμο: μερικες φορές πατάτες και κολοκύθια σηκώνουν μπαϊράκι και
    δεν ψήνονται εύκολα: παρατείνετε το χρόνο ψησίματος, και με καπάκι και χωρίς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.