Υλικά
3 μεγάλα κολοκύθια σε στρογγυλές φέτες
3 μεγάλες πατάτες σε φέτες (λεπτές, να έχουμε λιγότερα θέματα με το ψήσιμο).
3 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
3 μεγάλες πιπεριές πράσινες σε λωρίδες/ροδέλες κλπ
1 μπρόκολο σε φουντίτσες/μπουκετάκια, πως τα λένε τελοσπάντων.
200 γραμμάρια φέτα ή λευκό τυρί σε κομματάκια
1 κύβο Knorr ζελέ λαχανικών
1 ποτήρια βραστό νερό
2 κ.σούπας ντοματοπελτέ
λάδι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τον πελτέ και τον κύβο στο βραστό νερό.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε φαρδιά γάστρα ή κλειστό ταψί.
- Αλατοπιπερώνουμε κατα βούληση.
- Τελειώνουμε με το βραστό νερό, και το λάδι.
- Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά με κλειστό καπάκι, και στη μια ώρα ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουμε στο 150 (με αέρα) κι αφήνουμε να πιεί το νερό του...
Τι να προσέξουμε
- το αλάτι: η φέτα έχει ήδη αλμύρα να δώσει, μη μας βγει λύσσα
- το ψήσιμο: μερικες φορές πατάτες και κολοκύθια σηκώνουν μπαϊράκι και
δεν ψήνονται εύκολα: παρατείνετε το χρόνο ψησίματος, και με καπάκι και χωρίς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.